Bez práce nejsou koláče

Svoje první peníze 💰 jsem si vydělal jako obchodník. Ale že to trvalo. První tři měsíce to byla procházka slzavým údolím. Nedařilo se mi, a protože jsem neměl ani korunu fix, dělal jsem vlastně úplně zadarmo.

Ten nulový fix se ale ukázal být naprostým požehnáním. Po těch pár měsících jsem došel ke zjištění, že bez práce nejsou koláče. Bez práce nejen pro druhé, ale i na sobě. Tehdy jsem si uvědomil, že ze všeho nejdřív musím začít makat na sobě, abych zlepšil svoje schopnosti, a ostatní už přijde.

No a tak jsem začal. 💪 Pustil jsem se do čtení knih o prodeji a uvědomil si, že nesmím tolik tlačit na pilu. Jak jsem byl namotivovaný, často jsem se snažil protistranu tak trochu na sílu dotlačit k podpisu, a to samozřejmě není optimální přístup.

Po dalších pěti měsících už jsem patřil k nejlepším obchodníkům. A dva roky na to jsem si našel i svého prvního klienta. Pomáhal jsem mu ve firmě rozběhnout obchod a pak i s dalšími věcmi, které potřeboval zlepšit. Cesta k interim managementu byla otevřená. Vedla přes 8 slzavých měsíců a tři roky systematické práce.

Tvrdě pracovat je fajn. Ideální je ale začít makat nejdříve na sobě. Jinak to bude bolet víc, než je potřeba. ✅

Personální audit