Blacklist

Ve firmách, které řídíme, zavádíme tzv. Blacklist. 📋 Na tento seznam je nutné dát veškeré činnosti, které majitel firmy dělá nerad. Pokud je totiž dělá nerad nebo je vyloženě nesnáší, velmi často je také dělá nahodile nebo nesprávně. Někdo třeba nerad dělá porady nebo komunikuje s jednou částí firmy.


My jsme tu na černou práci. Majitel musí dělat jen to, co ho opravdu naplňuje a baví. Jakmile z něj to břímě - které musí, ale nechce nést - sejmeme, neuvěřitelně se mu uleví a věci se rychle začnou hýbat k lepšímu.

Máme zásadu, že u každého člověka ve firmě chceme co nejlépe poznat v čem exceluje, v jaké oblasti se cítí jako ryba ve vodě. A majitel přece nemůže být výjimkou. Zakladatel je často technický typ, takže se mnohem lépe cítí v pozici technického ředitele.

Někdo zase nerad řeší problémy s lidmi, požadavky na zvýšení platu a jiné nepříjemné konverzace. Velmi se mu uleví, když pak může chodit volně firmou a na podobný dotaz jen odpovědět: „Karle, víš, já už teď mám výkonného ředitele, to musíš řešit s ním.“ 😃 Může se pak věnovat oblasti, ve které se cítí dobře a je v ní opravdu prospěšný.

Rozhodně to není o tom, aby nám majitel předal klíče a šel do důchodu, pokud sám opravdu nechce. Naopak, vždycky pro něj společně najdeme pozici, ve které bude svojí firmě nejvíce prospěšný. Na všechno ostatní jsme tu my. ✅

personální audit