Často slýchávám jednu věc

 Prý je teď to podnikání díky moderním technologiím, umělé inteligenci a kdoví kvůli čemu všemu ještě mnohem těžší než dříve. Příležitostí prorazit neustále ubývá a lepší už to nebude. 👇

Moderní technologie, umělá inteligence a všechny další vymoženosti jsou tu ale proto, aby nám život ulehčily, nikoliv proto, aby ho udělaly těžším. Tohle vzdychání je projevem nesprávného nastavení mysli. Výdobytky moderní doby je potřeba přijímat, vzdělávat se a využívat je jako páku, která znásobí naše úsilí. 👍 Je to jenom prostředek.

Principy podnikání zůstávají stále stejné. Jde o to najít špičkové lidi, co nejlépe je zorganizovat a zbytek už přijde. Richard Branson řekl, že pokud se naučíte řídit jednu firmu, můžete jich řídit, kolik jen chcete. A Warren Buffett řekl, že jeho úspěch spočívá v tom, že se celý život obklopoval chytřejšími lidmi, než byl on sám. Když se budete učit podnikat a učit řídit firmu (příp.firmy), a když se budete obklopovat chytřejšími lidmi, než jste vy, je velká šance, že podnikání zvládnete.

Přestaňme tedy fňukat a pusťme se do práce. K podnikání nikdy nebyla lepší doba než ta, ve které teď žijeme. ✅

podnikatelská strategie