Chvíle v businessu

V businessu jsem toho zažil hodně. Hezké chvíle, ale i ty hodně těžké, podražení nohou i zradu. Už roky často říkám, že principiálně lidem věřím, ale v podnikání chci mít vždycky zeď za zády. Možná je to trochu paranoidní, ale iluze už vážně nemám. 😀

Člověk vám stokrát může říkat a dokazovat, jak je lidský, jak s vámi půjde třeba na konec světa, ale jeho charakter se často projeví, až když jde opravdu do tuhého. Tam se potom vybarví v celé své kráse. Business je zkrátka tvrdá džungle a v ní nikdy nevíte, komu můžete opravdu věřit.

Idylická představa, že můžeme být s kolegou jako Vinnetou a Old Shatterhand, podřezat si žíly, spojit ruce a přísahat si bratrství na život a na smrt, je sice krásná, málokdy však v realitě nastane. A když, tak až většinou po dlouhých letech spolupráce.

O to více mě těší, že se mi to s několika málo lidmi povedlo. Jedním z těch, kterého v klidu nechám stát mezi mnou a tou zdí, je můj výkonný ředitel Arnošt Čáp. V minulosti, když mi bylo nejhůř, mi totiž ta záda nejednou kryl a vyžral si za mě několik věcí, za které nemohl. Pomohl mi a já mu to nikdy nezapomněl. 👍

Přeji každému z vás, ať se vám něco podobného také podaří. Najít kolegu, který se stane i vaším přítelem, na kterého se můžete 100% spolehnout, je totiž k nezaplacení.

podnikatelská strategie