Konec hokeje

Když jsem musel kvůli zranění skončit s hokejem 🏒, automaticky jsem se vydal podnikatelskou dráhou. Táhlo mě to tím směrem odjakživa, ale kvůli sportu jsem tuhle touhu v sobě nikdy nějak víc nerozvíjel.

Samozřejmě jsem si i na pár měsíců vyzkoušel pár zaměstnání, ale to mělo vždy rychlý konec. 😃 Chtěl jsem si dělat věci po svém a mít možnost je ovlivnit. Jako zaměstnanec jsem doslova fyzicky cítil, že se dusím.

Začal jsem firmám pomáhat s obchodem a postupně svoji oblast působení rozšiřoval. Nakonec jsem řídil několik firem a věnoval se interim managmentu. I když v té době tomu ještě takhle v Česku nikdo neříkal. Ve skutečnosti jsem ale ještě nebyl podnikatel, byl jsem živnostník, který se pachtil někdy až za hranu svých sil.

Pak jsem si jednoho krásného dne řekl: „A dost! Takhle fungovat nemůžu, to se nedá vydržet, musím začít budovat firmu.“  Zvolnil jsem a maximum úsilí věnoval položení zdravého fundamentu firmě, která dnes nese jméno JPF.

Nikdy jsem tohoto rozhodnutí nelitoval. Pokud jste přetížení a nevíte, kam dřív skočit, zastavte a přemýšlejte. Věřím, že také nebudete litovat. ✅

manažerské poradenství