Mikromanažeři a desetibojaři

Potkávám je dnes a denně. Rozběhnou firmu a jak firma roste, oni běží a desetibojují rychleji a rychleji, dokud nepadnou na ústa vyšťavení natolik, že už nemají pomyšlení ani na sex. Jsou to vrchní operativci, kteří musí u všeho být, a chlubí se tím, že makají 18 hodin denně, protože bez nich by firma nepřežila. 👇


Ono to chvilku fungovat může, ale donekonečna to takhle dělat prostě nejde. Jakmile dostanete firmu do určité úrovně, je potřeba se z vrchního operativce přetransformovat do vrchního stratéga-organizátora a začít primárně řešit lidi. Věnovat čas a úsilí tomu, abyste sehnali lidi, kteří mají potenciál běžet jako vy, zorganizovat je a postupně si je vychovat. 

A pokud toto nepochopíte, nikdy opravdu velkou firmu nevybudujete. ❌ Vlastně ani tu malou, protože pokud nejste plně zastupitelný, nemáte business, ale jen dobře placenou práci. Samozřejmě, dostat to do bodu, kdy nemusíte být u všeho, není lehké a vezme to dost času a taky nervů. Je to ale jediný způsob, jak se posunout dál.

Vezměte si příklad Rohlíku. Ze začátku, v době překotného růstu se mu taky absolutně nedařilo standardizovat svoji službu, zákaznická zkušenost s jeho produktem byla značně rozličná. To je ale součást příběhu, občas musíte jít do něčeho, co vás přesahuje a akceptovat, že nějaký čas nebude všechno v takové kvalitě, jako kdybyste to dělali osobně vy.

Pokud ten krok ale neučiníte, nikdy nevyrostete na potenciál, který v sobě máte. ✅

řízení prodejního týmu