Odhad

„20 až 30 % malých a středních firem nemusí zimu přežít. Kdo v provozní ztrátě nyní není, může se tam velmi rychle dostat.“ 👇

Tohle je odhad Asociace malých a středních podniků na základě informací z členské základny. Je potřeba si uvědomit, že SME podniky představují drtivou většinu všech firem v České republice. Zaměstnávají přes 2 miliony lidí, což je zhruba 60 % všech zaměstnanců.

Všichni s otevřenou pusou hledíme na to, co se teď děje. 😮 Podnikatelé se vždy snaží vyřešit svoji situaci nehledě na to, kdo nám vládne, ale tady jednoduché řešení neexistuje. Je spousta firem, které měly několik málo milionů roční zisk, teď jim ale skončila fixace na elektřinu a jejich náklady vyskočily o několik milionů ročně vzhůru. 📈 Ze zisku jsou náhle ve ztrátě.

Nejsem příznivcem nějakých velkých vládních zásahů do ekonomiky, ale tady už přestává veškerá legrace. Nečinnost místních i evropských představitelů dává za pravdu lidem, kteří říkají, že se jedná o cílenou likvidaci malého a středního podnikání. Cílem je, aby zůstaly pouze korporace a zaměstnanci, kteří tak tak vyžijí. ❌

Současná energetická situace je naprosto neudržitelná. Je potřeba jednat, a to okamžitě. Jinak nás čekají obrovské potíže.

podnikatelská strategie