Povzbuzení

Trochu povzbuzení do nejbližších dnů, týdnů a měsíců...

V době po 1. světové válce měla firma Baťa obrat cca. 90mil., ale dluhy za téměř 80mil. Doba nejistá. Krize všude vůkol. Ceny rostly závratně nahoru. A kdyby jen to. Spousta věcí, materiálu, toho, co jste potřebovali k výrobě a k žití, nebylo. Nepřipomíná vám to něco?

Když to řešili ve firmě a všichni z toho byli nervózní, odpověděl T.Baťa údajně něco, co bychom mohli aktualizovat klidně i na dnešní dobu. A nejen na ni.

"Byl jsem už v milionkráte horších situacích a jenom práce mi z nich pomohla. To je všecko jenom práce, děti. Ta těžká a slavná podnikatelská práce, kterou takoví ti hňupi političtí a socialističtí neocení a nepochopí. Oni nemají zpravidla pro to ani buněk v mozku. Mají jenom své hlavy a točí se často jako holubové na báni, aby se ukazovali světu, ale skorem žádný z nich nemá pevnosti v sobě za šesták. Jenom příležitost náhodná nebo politický zvrat je vynese a jiný zase srazí. Naše práce, to je něco jiného. Musíme ji vytvořiti tak, aby s ní hrom ani peklo nepohnulo. Bože dej, abychom mohli míti jednou svůj vlastní stát, kterážto naděje je velmi vábivá a zdá se dnes více nežli jindy pravděpodobnou. Ale aťsi máme stát nebo nemáme, naše práce musí vytrvat, růst, žít, živit lidi, zlepšovat je a sloužit jim. To je její úkol. Je to úkol Bohu i lidu milý. Čeho se tedy máme bát?"

Hodně sil do dalších dní... neklesat na duchu, naděje, jasná vize a vytrvalá práce, nám mohou hodně pomoci, ať se děje kolem cokoliv.

Audit firemní kultury