Pracovní týden

V Evropě se řeší super moderní trendy, jako je 4denní pracovní týden. No, když se tak dívám na aktuální data, je možné, že přijde takové ochlazení, že lidé opravdu budou rádi, když seženou práci alespoň na 4 dny. 😃

Flexibilita je fajn věc, sami ji plně podporujeme, každé A má ale i svoje B. A to je potřeba říct. Mě absolutně nezajímá, jestli přijdete nebo nepřijdete do práce, kdy začínáte nebo končíte, nebo zda pracujete z domu či z chalupy u jezera.

Co mě ale zajímá, jsou vaše výsledky. Pokud je doručíte, máte absolutní svobodu. Pokud ne, nemůžeme dále spolupracovat. ❌ Zvláště dnešní mladí lidé žijí tak trochu v pohádkovém světě, chtěli by všechny výhody, ale trochu zapomínají i na ty povinnosti. Na jednu stranu se tomu nedivím, vyrůstali ve sluníčkovém světě plném blahobytu a od svých rodičů slýchávali, že dokážou cokoliv a čeká na ně celý svět.

Pokud chcete velkou svobodu, potřebujete i velkou disciplínu. Jinak budete driftovat životem odnikud nikam a nijak se neposunete.

Možná se ale blýská na lepší časy. Už teď vidím ve firmách velké změny. Lidé cítí, že začíná být krušno a práce si mnohem více váží. Jak se říká, všechno zlé je pro něco dobré. ✅

Audit firemní kultury