Prázdniny

Je odpoledne o prázdninách. Na LI se toho dost pravděpodobně moc neděje. Přesto sem chci dát jeden post, který mě dnes hodně inspiroval. Mimochodem, tímto příspěvkem prohrávám sázku s Markéta Tesařová, že na LI nedám za celou dovolenou jediný příspěvek, ani lajk. Snad si mě moc nevychutná... 😁

Navštívili jsme dnes s rodinou krásné místo.

Pastvina je prostor a zároveň vize. Pastvina je veřejný park. Přírodní zahrada. Zelinářství. Venkovní market. Malá vegetariánská farma a zoo. Originální pohostinství. Prostor pro školu hrou. 

Ale co mě nejvíc zaujalo, je osobní příběh za celým tímto originálním podnikem. Příběh o snu mladého muže, který je zároveň spojen s příběhem o otci, který se vzdal vysokých manažerských pozic a šel svému synovi pomáhat budovat jeho vizi. To se dnes málo vidí. Spíše vidíme ctižádostivé otce byznysmany, kteří se snaží získat pro své vize i potomky. Ale vzdát se honby za kariérou pro sen svého dospělého dítěte? Jít z jistoty finančního zázemí cestou svobody, cestou toho, co dává smysl, cestou vztahu otce se synem?

Během návštěvy jsem si s majiteli povídal i o tom, co dělám já, resp. JPF. Pánové to chvíli poslouchali a následně konstatovali, že jsem zjevně velmi úspěšný muž. Já si ale v tu chvíli pomyslel: Úspěšní jste vy a vlastně každý, kdo jde odvážně za svým snem, za naplňováním vlastních hodnot. O to víc, když jde otec pomáhat budovat sen vlastnímu synovi. Dá stranou vlastní zájmy a podpoří zájmy svého syna. Co může být víc? Pro mě success story větší, než kdyby "vzduchem lítali miliardy", a v pozadí za nimi byly zničené vztahy, rozpadlá rodina, zkrachovalé osobní životy.

Není zlato všechno, co se třpytí.

manažerské poradenství