Překvapení u klienta

Dostal jsem otázku, zda mě u klienta ještě něco dokáže překvapit. Po těch letech už jsem otrkaný, takže jsem připravený asi úplně na všechno. Jedna věc tu ale přece jenom je: malost lidského charakteru a dvojí tvář, kterou si vedoucí pracovníci dokážou nasazovat. 🎭


Deset top manažerů sedělo s generálním ředitelem v kožených křeslech kolem stolu a řešili, „co s tím“. Jeden z členů vedení se totiž vyspal s kolegyní. Vztahy na pracovišti se netolerují a kdo to poruší, musí skončit. Jenže teď to byl jeden z nich.

Všichni o tom věděli, a tak se řešilo, jak tu situaci podat fabrice. Nakonec se shodli na tom, že neudělají nic. Přimhouří oko a nechají to vyšumět. ❌

Vzal jsem si slovo a řekl jim, že o té situaci teď už dávno ví nejen všichni vrabci na střeše, ale i všech 1000 lidí a pokud to nechají vyšumět, nevyšle to směrem k zaměstnancům vůbec dobrý signál. Nakonec se mi je podařilo přesvědčit, aby tu situaci vyřešili jinak než nastavováním dvojího metru, ale dalo to zabrat.

S tou dvojí tváří se setkávám běžně. Když vidím, jak se manažeři chovají před lidmi a jak potom za zavřenými dveřmi, je mi někdy opravdu smutno až stydno.

Lidská integrita a charakter jsou komodity, které jsou čím dál víc nedostatkové, nedají se totiž koupit. ✔️

manažerské poradenství