Strach a podnikání

Nedávno jsem slyšel, že člověk, který chce podnikat, nesmí mít strach. Tak to jsem se tedy upřímně zasmál. 😄 Být odvážný přece neznamená absenci strachu, ale naopak jeho překonávání. Kdy jsem se naposledy opravdu bál?

Tak třeba v momentě, kdy jsem se ve firemní jídelně postavil 60 rozzuřeným chlapům z výroby. 😡 Vedení s nimi tenkrát nekomunikovalo už 2 roky a já si řekl, že je to potřeba změnit. No a oni veškerou tu frustraci, která se v nich za ty roky nashromáždila, pustili do mě. Dobře mi z toho věru nebylo, ale přežil jsem to. A mozek se poučil. Když jsem pak kdykoliv přišel na těžké jednání, vzpomněl jsem si na tento zážitek a ihned jsem si řekl, že vlastně o nic nejde. 👍

Bál jsem se taky, když jsem měl veřejně promluvit k publiku o tisícovce lidí. Ale přežil jsem to a mozek se opět poučil. Když teď mám někde dávat rozhovor nebo vést seminář, už to není problém, protože bylo mnohem hůř.

Podnikání tedy není o tom nemít strach. Podnikání je o tom překonávat těžkosti a tím růst. S tím, jak rostete vy, pak rostou vaši kolegové a díky tomu i vaše firma.

Audit firemní kultury