Výdrž

Jaromír Jágr dělal ve svých nejlepších letech vždycky po tréninku ještě 1000 dřepů. Myslíte si, že to bylo tak, že se jednou rozhodl a řekl si: „Já tu tisícovku dám!“ a udělal je? 😃

Ne, začal na stovce a postupně si přidával, až jednou tu magickou hranici pokořil. A tak je to se vším. Nedávno jsme seděli u klienta na poradě. S kolegy jsme zvyklí, že se běžně zavřeme na 8 nebo 9 hodin a usilovně pracujeme, dokud všechno nevyřešíme. 👌

Seděl tam s námi syn majitele a po třech hodinách už bylo vidět, jak se na židli netrpělivě ošívá. Nakonec to nevydržel a řekl nám: „Chlapi, na jak dlouho to tak ještě vidíte?“ Nejprve jsme se na něj všichni naprosto nechápavě podívali, a pak nám to došlo. On absolutně nebyl navyklý na usilovnou práci.

I to se totiž člověk musí učit. Stejně jako při sportu trénujeme fyzickou výdrž, tak disciplinovanou prací zvyšujeme psychickou odolnost. 💪 Osobně nemám problém celý den soustředěně pracovat, pak se věnovat rodině nebo jiným aktivitám. Tam už totiž proběhne změna rytmu, je to jiná činnost a člověka to spíše nabije, než vybije.

Ostatně, viděli jste někoho, kdo by se 3 hodiny denně válel u televize a pak působil energickým dojmem? 🤔 Takoví lidé mi naopak připadali naprosto bez života. I odpočívat člověk musí umět.

Personální audit