Kampaň

Rapidně teď expandujeme na Slovensko. 📈 Udělali jsme tam marketingovou kampaň a v poslední době spustili několik projektů: řídíme menší společnosti i miliardové firmy.

Je zajímavé všímat si rozdílů mezi českými a slovenskými podnikateli. Jsme si hodně blízko, ale v některých věcech se zkrátka lišíme.

Slovenští podnikatelé mi přijdou více vřelí, jsou mnohem méně svázaní a určitě nejsou úzkoprsí, berou zkrátka všechno tak nějak na pohodu. Rozhodně to není velká pohoda jako na marihuaně, ale vnímám u nich menší level stresu. 😃

To ale jako většina věcí má i svoji stinnou stránku. ❌ Pravidelně se nám stává, že si domluvíme schůzku a oni tam prostě nejsou. Zrovna nedávno mi volal kolega, že byl v 15 hodin na značkách, ale majitele nemůže nikde sehnat. Většinou se nám ho ale nakonec najít podaří.

V Česku jsme ekonomicky trochu dál a bereme se více vážně. Jsme systematičtější a často dáváme businessu úplně vše. Je to samozřejmě trochu generalizování, ale taková je moje zkušenost.

Myslíte si, že se v čase rozdíly mezi podnikajícími Čechy a Slováky spíše stírají, nebo si zachováváme národní specifika? 👇

marketingové poradenství