Mozek

Více než 12 měsíců extrémního vypětí a situací, kde není možné určovat pravidla, ale pouze reagovat na to, co které rozhodnutí státu přinese.

Ve vedoucích pozicích jste značně závislí na informacích, stávají se nápovědou, navigací v dnešní nepřehledné době. Na tomto základě se snažíte pro podniky a své lidi hledat ten správný kurz. Informační nápor zabírá nadstandartní objem kognitivní kapacity mozku. To vyvolává pocit zahlcení, kdy už nedokážete absorbovat další zprávy a správně je vyhodnotit.


S digitalizovaným prostředím souvisí mnoho informačního odpadu, který mozek neumí odfiltrovat. I mozek si potřebuje odpočinout od jednostranného zatížení.

Pravidelný informační detox zvyšuje výkonnost i kvalitu života.

Plánuji si tuto mentální očistu na víkend nebo dny, kdy nejsem pracovně tolik vytížen. Vypnu notebook, zahodím telefon. Věnuji se aktivitám, které jsou diametrálně odlišné.

Můžete tento čas pojmout jako prostor pro rodinu, manuální činnost, práci na zahradě, sport. Někdo maluje, kreslí. Kreslit neumím. A tak si v duchu maluji vize, za čím jdu. Kreativita a tvoření tohoto charakteru zapojuje zcela jiné oblasti mozku, uleví přetěžované hemisféře a umožní jí hlubší regeneraci.

Ověřeno praxí. Vyšší výkon i nové nápady budou následovat...

revitalizace firmy