Ztráta firmy a peněz

Prý se mi to snadno mluví, když už jsem „za vodou“. Dostal jsem otázku, co bych dělal, kdybych o všechny svoje firmy i veškeré peníze přišel.


Jedno vím jistě, určitě bych se nenechal zaměstnat. ❌ V začátcích svého pracovního života jsem to zkoušel, ale zjistil jsem, že jsem nezaměstnatelný. V první práci jsem zažíval pocit zmaru a velkou úzkost, tak jsem ji po 3 měsících změnil. Nepomohlo to, po dalších 3 měsících jsem dal výpověď i z té druhé. A pak už do stejné řeky nikdy nevstoupil.

Takže co bych dělal? Zvednul bych telefon a začal bych znovu, prodávat, od nuly. Jsem od přírody podnikatel a v jiných vodách plavat neumím. Nepohání mě peníze, mám jednoduše v sobě zakódovanou touhu po svobodě, a tu vám žádné zaměstnání na světě prostě nepřinese. 👍

Podnikání pro mě není o tom tvrdě dřít a ukájet se pocitem, že jednou dostanu vytouženou odměnu. Už ta cesta musí být cíl. Pokud vás cesta nebaví, splnění vysněného cíle vám štěstí nepřinese. Nemám nic proti lidem, kteří preferují být zaměstnaní, já bych ale vždycky radši risknul úplně všechno, abych mohl žít podle vlastních pravidel.

Jak praví starý židovský vtip: „Lepší špatný kšeft než dobrá práce.“

revitalizace firmy